Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Μακεδονομαχία και Μακεδονομάχοι (+/- 0)

Αποτέλεσμα εικόνας για το κτίριο της κυβέρνησης των Σκοπίων



Δραματική τροπή παίρνουν οι εξελίξεις σχετικά με την ονομασία του γειτονικού κράτους.

Ο κ. Κοτζιάς, αγανακτισμένος από τις παράλογες απαιτήσεις του ομολόγου του, αποχώρισε από τη συνάντηση που είχε μαζί του και είναι καθ' οδόν προς το Μαξίμου για να ενημερώσει τον m. Prime Minister gr.

Όστις ετοιμάζεται να ζητήσει συμβούλιο των κομματαρχηγών παρουσία του Π.τ.Δ., διότι μια απόφαση, που άπτεται των εθνικών συμφερόντων, μόνον οι εκάστοτε κομματαρχηγοί και ο εκάστοτε Π.τ.Δ. μπορούν να λάβουν.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που έχει αλιεύσει το αριστερό μπατζάκι του panteloni Kampana, ο κ. Ντιμιτρόφ φέρεται να απείλησε τον κ. Κοτζιά ό,τι η χώρα του θα ονομαστεί "Μπουζούκι" και, μάλιστα, σκέτο, χωρίς κανέναν άλλον προσδιορισμό, αν δεν συναινέσει η Ελλάδα στην αποκλειστική χρήση του μπουζουκιού από την χώρα του.

Όπως είπε, τα στοιχεία που έχει η χώρα του είναι συντριπτικά. Ο Αλέξανδρος ήταν οργανοπαίχτης. Μετά από κάθε νικηφόρα μάχη έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε παιάνες στα στρατεύματα του για τους ανεβάσει το ηθικό.

Μάλιστα, τα βράδια κλείνονταν στο δωμάτιο του και έγραφε καψουριάρικα τραγούδια για το νταλκά του.

Κι όπως γράφουν τα σχολικά βιβλία της χώρας του, το σύνθημα για επίθεση το έδινε υψώνοντας με το χέρι του ένα μπουζούκι, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών και στη θέα του έτρεχαν να κρυφτούν στο κοντινότερο δάσος.

Μάλιστα, τον Γόρδιο Δεσμό δεν τον έλυσε με το σπαθί του όπως λέει η Ελληνική ιστορία αλλά με το μπουζούκι του. Κάθισε σταυροπόδι και άρχισε να παίζει και να τραγουδάει και ευθύς αμέσως χαλάρωσε και λύθηκε από τη συγκίνηση του ο Γόρδιος Δεσμός. 

Τα επιχειρήματα του κ. Ντιμιτρόφ είναι συντριπτικά και ο κ. Κοτζιάς βρέθηκε σε δεινή θέση.

Προσπάθησε να του εξηγήσει τι θα συμβεί αν συναινέσει η Ελλάδα να τους παραδώσει το μπουζούκι λέγοντας του ό,τι θα κλείσουν οι δισκογραφικές εταιρίες και εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο.

Οι μπουζουκτσίδες θα κάνουν συλλαλητήριο και θα σπάσουν τα μπουζούκια τους στην Ομόνοια.

Θα κλείσουν τα σκυλάδικα και θα αυξηθεί η ανεργία.

Τα περίπτερα δεν θα πουλάνε μπαταρίες για τα τρανζίστορ.

Ο Ρέμος δεν θα ξανακάνει πάρτι στη Μύκονο.

Η Ελλάδα δεν θα ξαναστείλει τραγούδι στη eurovision.

Η Ανίτα θα διακόψει την εκπομπή της και ο Μίκης θα εκφωνήσει τον επικήδειο του μπουζουκιού.

Παρά τα παρακάλια του κ. Κοτζιά, τουλάχιστον να υπάρξει η χρήση του μπουζουκιού κι απ' τις δυο πλευρές, ο κ. Ντιμιτρόφ ήταν ανένδοτος, λέγοντας ό,τι αυτά είναι δικά σας προβλήματα και λύστε τα μόνοι σας, κι ό,τι το μπουζούκι είναι η ιστορία τους και ένας λαός, που σέβεται την ιστορία του, δεν μπορεί να κάνει τοιούτου είδους παραχωρήσεις.

Μετά και από αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη η υπόθεση παίρνει δραματική τροπή για τη χώρα μας.

Τι θα γίνουμε χωρίς μπουζούκι;

Μια λύση είναι να τους δώσουμε το εξάχορδο και να κρατήσουμε εμείς το οχτάχορδο, ή να κρατήσουμε εμείς το εξάχορδο που είναι νταλκαδιάρικο και να τους δώσουμε το οχτάχορδο.

Έτσι, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι. Μπουζούκι θα έχουμε και μεις, μπουζούκι θα έχουν κι αυτοί. 

Ακόμη και ο Πάγκαλος συμφώνησε. Ας ονομάσουν το κράτος τους όπως θέλουν, φέρεται να είπε. Όχι, όμως, να μας πάρουν και το σώβρακο. Ας το ονομάσουν "Μπαγλαμά".

Οι μόνοι που αντιδρούν, είναι οι άγιοι ιεράρχες. Δεν συμφωνούν να κρατήσουμε το μπουζούκι και ζητούν να τους το δώσουμε γιατί είναι όργανο του σατανά. Διαφθείρει την κοινωνία και αποπροσανατολίζει τη νεολαία. Ας πάει ο σατανάς στο κράτος τους. Που θέλει να έχει ήρωα έναν ειδωλολάτρη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου