Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

"ευρεία συναίνεση"... όπως λέμε "χοντρό δούλεμα"




Ο κ. Παππάς με γραπτή του δήλωση διαβεβαίωσε τους καναλάρχες ό,τι δεν πρέπει να ανησυχούν για την τύχη της επένδυσης τους, διότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να θωρακίσει νομικά, θεσμικά και πολιτικά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και ό,τι θα παραμείνει σταθερή η μέριμνα της για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, εφ' ω ετάχθησαν.

Η σταθερότητα αυτής της κυβερνητικής μέριμνας, να μπει τέλος στο τρέχον τηλεοπτικό καθεστώς που δεν είναι το επιθυμητό όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, είναι ανάλογη της σταθερότητας που απέκτησε η κυβέρνηση μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που ήταν η αφορμή να επεκταθεί μεν προς την άλλη πλευρά αλλά να χάσει τη σταθερότητά της από τη δική της πλευρά. 

Εν ανάγκη, αν δεν ψηφίσουν οι βουλευτές του Συ.Ριζ.Α. τις νέες ρυθμίσεις για τα κανάλια τότε θα τις ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τις ψήφιζαν αδιάλειπτα μέχρι τώρα και, βεβαίως, του Ποταμιού, διότι δεν έχουν κανένα λόγο να διαιωνίζεται η κατάσταση που προέκυψε με την πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση. Πρέπει να τελειώσει κι αυτή η εκκρεμότητα καθότι έρχονται εκλογές.


Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, προτίθεται να καλέσει κάθε θεσμικό παράγοντα καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν, ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης. Άλλωστε, οι όροι ευρείας πολιτικής συναίνεσης δοκιμάστηκαν και πέτυχαν με το νέο μνημόνιο που προβλέπεται να είναι πολιτικά ευρέως συναινετικό. 

Από τούδε και εφεξής, οι "εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις" θα καταργηθούν από τις "εν μία πρωία αδειοδοτήσεις". Καθότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συνεχίσει την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που δούλευαν την νύχτα και κοιμόντουσαν την ημέρα. Η κυβέρνηση αυτή θα τα κάνει όλα φανερά ώστε να μην κατηγορείτε ό,τι την πιάνει στον ύπνο η διαπλοκή. Διότι, ο ύπνος είναι ιερό πράγμα και δεν γίνεται να την ξυπνάει, στα άγρια μεσάνυχτα, ο κάθε καναλάρχης για να του ανανεώσει την άδεια. Αυτό, κάλλιστα μπορεί να γίνει με τον πρωινό καφέ ή, έστω, στο μεσημεριανό τραπέζι. 

Η πληροφορία ό,τι η ρύθμιση έχει ήδη επεξεργαστεί και έχει ήδη αποσταλεί από τους καναλάρχες στην κυβέρνηση για να συμπεριληφθεί σε κάποιο από τα επόμενα νομοσχέδια, αν και δεν διαψεύδεται από τον κ. Παππά στη γραπτή του δήλωση, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς επιθυμία της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους καναλάρχες για καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικότερα μετά την εμπειρία που απέκτησε πρόσφατα σε διαπραγματεύσεις και, αν χρειαστεί, μπορεί να προσφύγει σε δημοψήφισμα για να ενισχύσει τα διαπραγματευτικά της ατού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου